Personalresa – Dalsland runt

I måndags var det dags för den årliga personalresa. På programmet stod “Dalsland runt” och även om det inte var långt bort så var det väldigt trevligt och jag fick se platser och saker som jag aldrig har sett förut.

Vi började med att åka till Bengtsfors. Vi stannade på Majberget och wow vilken utsikt SubhanAllah. Det var det perfekta stället och inta förmiddagsfikat på. På berget låg också nästa projekt för resan – Halmens hus. Det är ett museum med en utställning som har fokus just på halm och vad man kan göra med den – och vilka fina saker det fanns! Det var också intressant att höra om hur halmhattar som tillverkades i Bengtsfors senare kunde ses på Paris gator.
Det fanns även en liten butik där man kunde köpa många fina hantverk – inte bara gjort i halm. Vi har lite fullt både på bord, bokhyllor och skåp så jag köpte ingenting till oss. Däremot köpte jag en fin bil i trä till lilla brorsdottern som tycker om “bila”. Lite härligt/fint med träleksaker till skillnad från all läskig plast 😉

När alla hade handlat färdigt så åkte vi mot nästa mål – Fengersfors och konstnärskollektivet Not Quite. Vilket ställe Mashallah! Vid vår ankomst så fick vi besöka ett bageri och butik. De bakade mycket gott bröd och det fanns mycket intressanta produkter till försäljning. SUPERMYSIGT!
Vi var lite tidiga och egentligen skulle vi äta lunch när vi kom. Istället fick vi gå på en utställning med mycket intressant kost. Det är så kul att det finns så kreativa människor som kan göra konst av vilka saker som helst. Längre ner på sidan kan ni se en bild på en cykel med inbyggd skrivmaskin 😉 Jag tror att tanken var att cykeln skulle fungera som en motor till “fingrar” som skulle skriva på skrivmaskinen. Efter att vi sett på utställningen var det dags för lunch då vi blev serverade jättegod potatis- och löksoppa och förstås bageriets egna bröd till det MashAllah. Vi fick sitta vid ett långbord utomhus och det var riktigt mysigt att sitta där i solen.
När vi hade ätit färdigt var det dags för guidning. Det fanns olika slags ateljer och olika konstnärer hade hyrt in sig i de olika lokalerna. Det finns fotografer, smeder, snickare, keramiker m.m. Även här fanns det en butik med fina saker. Tyvärr så går det inte att köpa allt fint man ser, men en annan gång inshallah.

Nästa stopp på resan vad Ryrs naturreservat. Tydligen så gör den kalkrika marken där att det växer många växter som man inte kan se på så många andra ställen. Skolans NO-lärare hade stora kunskaper om de olika blommorna och de visste precis vad vi skulle leta efter, så det var riktigt intressant faktiskt. Tyvärr så kommer jag inte ihåg så många av namnen på blommorna/växterna.

Resan avslutades på Tössestugan med eftermiddagsfika. Jag beställde förstås morotskaka (min favorit i alla lägen) och kaffe på det.
Det var en mycket trevlig och lärorik resa och vi fick bevisat för oss att man inte behöver åka så långt för att se något nytt och ha en bra dag. Jag hoppas faktiskt inshallah på att besöka några av platserna igen.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s