Valet av nyheter

Savaism skriver om en nyhet som inte nått så många av oss, åtminstone inte genom media. “Gravid kvinna sparkad i magen av ‘islamofober'” Tydligen så har två män dragit av slöjan av en kvinna och sedan klippt hennes hår. De  slet av hennes kläder och när hon sa att hon var gravid hade de sparkat henne i magen! För mig är det här helt obegripligt och så himla äckligt! Huuur kan någon behandla andra människor på det här viset?

Savaism jämför nyhetsrapporteringen om kvinnan (som verkar vara i princip obefintlig) med den nyhetsrapportering om soldaten som blev attackerad av machetes av två muslimer – något som de allra flesta som kommer i kontakt med nyheter vet om. Jag tycker förstås att det är helt fel det också och jag tycker att det är bra att det kom fram – men historien om den muslimska kvinnan borde ha fått stort utrymme det också.
Jag vill inte säga att någon är offer mer än kvinnan och soldaten förstås – men är det inte underligt hur media väljer sina nyheter och hur de vinklar dem? Läs Savaisms inlägg här

 

EDIT: Här berättar n annan syster berättar om vad som hände henne bara en vecka sedan. Vad är det med folk?! Ska man behöva bli rädd att bli slagen för att man inte är som majoriteten?

Advertisements

One thought on “Valet av nyheter

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s