Göteborgsresa nummer tre

Salam

Dagarna har rullat på väldigt fort de senaste dagarna så jag har inte haft tid att sätta mig ner och skriva om våra dagar i Göteborg. Förra året tyckte jag att det var lite tråkigt för att det kändes som att jag inte hade semester när jag bara var hemma. Så är inte fallet i år 😉

Vi åkte på måndag morgon/förmiddag med målet att ta oss till flygplatsen. Vi skulle nämligen köra vänner dit då de skulle vidare till Tunisien. Visst hade det varit skönt om det hade varit vår destination också, men det blir till hösten inshallah. Vi skickade iaf med ett promenadband till makens mamma. Vi var lite oroliga för att det inte skulle gå bra, fast H hade betalat för extra vikt. Alhamdulillah gick det bra och promenadbandet finns nu i Tunisien.

Efter att våra vänner hade checkat in så åkte vi till centrala Göteborg och mot vårt hotell. Det var lite svårt att förstå hur man skulle ta sig till hotellet, men det löste sig till slut Alhamdulillah. Rummet vi fick vara väldigt fint, men det var en dörr som ledde till ett annat rum och det var lite jobbigt. Dörren var förstås låst, men det blev väldigt lyhört till rummet bredvid. Dessutom var vår enda utsikt en gul vägg 😛  Min modiga make gick och frågade om vi fick byta rum. Ja, jag säger modiga för att jag själv drar mig för att göra sådana saker.  Vi fick byta rum till ett rum högre upp med bättre utsikt och utan en konstig dörr i rummet. Dessutom var rummet lite större än det rum vi hade först, trots att vi inte betalade något extra.
Första kvällen blev lugn. Vi inhandlade lite nödvändigheter och onödiga saker på affären i närheten. Sedan åkte maken och parkerade bilen hos en kompis som också är i Tunisien. På så sätt fick vi gratis parkering under större delen av vistelsen och det gjorde en del för semesterkassan 😉 Sedan var vi mest på hotellrummet och tog det lugnt, eftersom det regnade ute och vi var rätt trötta. Dock gick vi ut senare på matjakt för maken.

På tisdagmorgonen var jag uppe rätt tidigt, för jag var rädd att missa frukostbuffén, haha. Jag hade dock inte behövt stressa för den stod framdukad längre än vad jag hade trott. Mmm, så god den var och oj vad jag tog för mycket mat Alhamdulillah. Det var verkligen   svårt att begränsa sig när det fanns så mycket goda saker att välja mellan.

Efter frukosten så var det dags för shopping. Jag hittade lite grejer, men jag var inte ute efter så mycket eftersom jag har shoppat en hel del på senare tiden. Maken hittade lite fina kläder, bland annat en kostym som han tänker ha på sin systers bröllop i oktober inshallah. Själv har jag hittat något än, då jag tycker det är svårt att veta vad man ska ha på sig på ett tunisiskt bröllop.

Tisdagen blev en riktig shoppingdag, men vi hann även med lite fika på Espresso house där jag drack min livs första Frappino. Mycket gott! På kvällen hyrde vi cyklar hos Styr och ställ . Jag tycker att cykel är ultimat för att upptäcka Göteborg. Om man cyklar i mindre än 30 minuter så hyr man gratis. Det finns cykelställ överallt så det är bara att byta cykel när man märker att det närmar sig en halvtimme 😉 Om man cyklar i en timme så kostar det 1o kronor, så det blir ju inte direkt dyrt om man skulle hyra en längre stund.
Återigen var vi på jakt efter ett matställe och till slut hittade vi något som passade oss båda. När vi hade ätit så var klockan mycket och efter en sådan intensiv dag så var det dags att cykla tillbaka till hotellet.

Onsdagen var sista dagen och precis som tisdagen började den med god frukost. Denna dag var det lite lättare att välja vad jag skulle äta, haha. När vi var mätta och belåtna så tog vi spårvagnen mot Hisingen, där vår bil stod. Vi hämtade den, körde tillbaka till hotellet och parkerade. Sedan checkade jag ut medan maken packade in våra väskor i bilen.
Efter detta så vandrade vi till affärerna igen. Maken hade några saker han ville byta ut, då vi hade snabbshoppat under slutet av tisdagen och han hade inte tid att prova kläderna innan de stängde. Det gick bra att byta det mesta 🙂
När bytandet var färdigt skulle mannen hjälpa en vän i nöd, så jag hyrde mig en cykel och cyklade runt lite och letade efter områden jag inte varit i. Jag hann inte jättemycket för det krånglade lite med cyklarna och så började det regna så jag ville inte ge mig för långt bort. Jag cyklade till Avenyn och gick runt där ett tag. Kikade lite i affärer och så. Jag var egentligen rätt trött på affärer, men jag visste inte vad jag skulle göra annars. Till slut kom faktiskt shoppingsuget tillbaka och när maken kom tillbaka så hjälpte han mig att hitta ett par fina saker.
När vi båda kände oss “färdigshoppade” så var det dags att fylla på med lite mat. Vi hittade en liten mysig restaurang där vi åt good mat. Laxpasta med CHILI! Jag önskar att jag kunde hitta ett bra recept på det för det var verkligen en god smakupplevelse Alhamdulillah.
Vid den här tiden var klockan faktiskt rätt mycket så det var dags för oss att styra kosan mot vår hemstad igen. Resan gick väldigt bra, förutom en kortare sträcka då vi kom helt fel fast vi tyckte att vi följde 45:an 😉 Det löste sig till slut Alhamdulillah.
Vi är nöjda med vår resa och vi är glada över att vi har upptäckt nya sidor av Göteborg. Inshallah nästa gång gör vi en resa som inte är så inriktad på shopping, haha.

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s